Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2178 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Z tego co pamiętam z religi to na nurtujące mnie wątpliwości dostawałem reprymędę w rodzaju(nie bądź taki ciekawski bo pójdziesz do piekła)niż wyczerpującą odowiedź.A te dogmaty to są chyba dla nich samych i fanatyków religijnych gdyż oni głównie nimi operują.No to teraz wiem z kąd tyle złota w Licheniu.A ja myślałem że to tylko sroka leci do tego co się świeci a tu patrz,ludziska wcale nie są gorsze.A tak przy okazji,niewiesz czy skończyli już tą świątynie w Warszawie,ponoć miała kosztować 300milionów. No i popatrz,w kraju dzieci głodują,nie ma pieniędzy na walkę z patologią społeczną,bezrobiciem,na rozwój nauki a tu takie coś Pamiętasz może ten cytat Wołodyjowskiegi(Panie Michale larum grają a TY śpisz,szabli nie dobywasz czy coś takiego)czy to nie jest adekwatne do tego co wyprawia ta czarna mafia a zwłaszcza jej ojciec chrzestny-ojciec Rydzyk i jego gwardia moherowych beretów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A chyba najwiekszym z przekretów koscioła jest mistyfikacja z całunem turyńskim ;D
"Osobiscie nie wierze w kosciol,nie wierze w cudowne zdarzenia,slucham kazan z przymruzeniem oka,wypowiadam modlitwy jak wszyscy ale wewnatrz mysle i czuje po swojemu,zastanawiam sie i dziekuje zrzadzeniu losu za ostatni tydzien.Dlatego chodze do kosciola,a gdzie trafiaja moje pieniadze nie jest dla mnie wazne." ---- Fazi to po co chodzisz do koscioła? Nie lepiej rozmyslac na plaży o całym tygodniu, po co peplac te modlitwy jak jakas katarynka, tak bezmyslnie z pamnieci? Ach, az mam gesią skórke jak sobie pomyslke ze zaraz bedziesz tu z wykrzyknikami pisał hahaha.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Różowa dupa)
Wiking
POLITYKA I WIARA TO DWA NAJNIEBEZPIECZNIEJSZE,NAJDELIKATNIEJSZE I NAJTRUDNIEJSZE TEMATY W KTÓRYCH NIGDY NIE BĘDZIE WSPÓLNEJ ZGODNOŚCI

POZDROWIENIA DLA WAS
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Hilton dlaczego nie na plazy??? odpowiem moze troszke wykretnie pytaniem ale tak jest naprawde- a dlaczego nie jemy obiadu w sypialni??? tak jest ze rozmyslac dziekowac losowi chodze do kosciola a jem w stolowym albo kuchni i tyle.wiesz rozmowy na ten temat sa bez mozliwosci dojscia do jakichkolwiek konkluzji.A na plaze chodze odpoczywac a nie rozmyslac(hihihihihihihihi)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
retier1 napisał:
Z tego co pamiętam z religi to na nurtujące mnie wątpliwości dostawałem reprymędę w rodzaju(nie bądź taki ciekawski bo pójdziesz do piekła)niż wyczerpującą odowiedź.A te dogmaty to są chyba dla nich samych i fanatyków religijnych gdyż oni głównie nimi operują.No to teraz wiem z kąd tyle złota w Licheniu.A ja myślałem że to tylko sroka leci do tego co się świeci a tu patrz,ludziska wcale nie są gorsze.A tak przy okazji,niewiesz czy skończyli już tą świątynie w Warszawie,ponoć miała kosztować 300milionów. No i popatrz,w kraju dzieci głodują,nie ma pieniędzy na walkę z patologią społeczną,bezrobiciem,na rozwój nauki a tu takie coś Pamiętasz może ten cytat Wołodyjowskiegi(Panie Michale larum grają a TY śpisz,szabli nie dobywasz czy coś takiego)czy to nie jest adekwatne do tego co wyprawia ta czarna mafia a zwłaszcza jej ojciec chrzestny-ojciec Rydzyk i jego gwardia moherowych beretów
Chodzi ci o swiatynie opatrzności czytalam 2 latat temu ze podobno przerwali budowe, a jesli o budowach mowa, to bardziej mnie interesuje jak sie posuwaja prace na Holmenkollen hihihi. W Polsce tak juz jest.. kasa poszła z podatków, ale nikt sie nie pytał podatnika aposaty lub innowierców badz niewierzacych, czy oni sie zgadzają. kasa zabrana BO TAK I JUZ. MOIM SKROMNYM ZDANIEM TO "BOZIA" NIE POTRZEBUJE ZŁOTYCH KLAMEK. W Polsce obecnie jest dwa razy wiecej kosciołow niz przed wojna, a ludzi mniej
Dyskusje na tematy koscielne sa trudne, tak samo jak na tematy aborcji itp. Wszedzie sa antagoniści.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
RD ma racje tyle ile jest slow za tyle samo jest przeciw. Caly problem polega na braku toleracji i zdystansowaniu sie do sprawy. Chca wierzyc ze Chyrystus zmartwychwstal niech wierza.Niechca sie ludzie modlic i wypowiadac formulek to ich sprawa ale czy to wyklucza wspolistnienie obok siebie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
fazi napisał:
Hilton dlaczego nie na plazy??? odpowiem moze troszke wykretnie pytaniem ale tak jest naprawde- a dlaczego nie jemy obiadu w sypialni??? tak jest ze rozmyslac dziekowac losowi chodze do kosciola a jem w stolowym albo kuchni i tyle.wiesz rozmowy na ten temat sa bez mozliwosci dojscia do jakichkolwiek konkluzji.A na plaze chodze odpoczywac a nie rozmyslac(hihihihihihihihi)
Fazi, moze ty nie jesz w sypialni, ale ja czasem tak. Dlaczego mam zawsze jesc w jadalni??? Pozatym nie pasuje mi to porównanie, jedzenie jest dla zołądka a medytacja dla duszy i umysłu
Oczywiscie piszac DUSZA, nie mam na mysli tej co niby po smierci ulatuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
o widzisz Hiltoniku wlasnie dlatego chodze do kosciola. Wlasnie sobie wyobrazam jak masz na lozku rostawione talerze z jedzeniem salatkami,lampka wina hihihihihihi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Różowa dupa)
Wiking
TAK JAK KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE TAK I RACJA KAŻDEGO Z NAS LEŻY GDZIEŚ PO ŚRODKU

DOBRANOC
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Fazi powiedział(nie wierzę w cudowne zdarzenia,słucham kazań z przymrużeniem oka,wypowiadam modlitwy jak wszyscy..........Jedny słowem sam sobie zaprzeczasz kolego.A więc taki jest polski katolik ,robi to co wszyscy i Bóg jest zadowolony?Hura,niech żyje wiara.Żebyś ty wiedział na co między innymi idą twoje pieniądze to nie byłbyś taki zadowolony,ale lepiej nie wiedzieć za dużo bo jeszcze ksiądz z ambony tłustym paluchem pogrozi no nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok